PROJEKTFORSLAG

Semesteropgaven på mit 9. semester var et lille museum. Med projektet forsøger jeg at udfolde en bygning, hvor et lille museum møder et værksted og en bolig, som for en tid beboes af en kunstner. De tre programmer mødes på heden ved Tegners Museum uden for Dronning Mølle. Det lille museum skal ses som tillæg til Tegners Museums permanente udstilling - et lille museum med plads til temporære udstillinger med værker af samtidskunstnere. 

Infro_billedeInfro_billede

Model 1:33

De nedenstående modelbilleder viser museets grundelement. Opgavens første forløb bestod i at lave et rum i museet i model 1:20. Min model endte ud med blive et af to rum, både udstillingsrummet og værkstedet/boligen. Rummet opstår i et hul, som samler og spreder museets forløb.

I dette stadie af processen så jeg mit museum drage på referencer fra en borg, det ses fx på vinduerne i væggen. Et billede som efterfølgende blev ændret.

collage_billedecollage_billede

STEDET

Tegners Museum hviler som en stor sten i det meget karakteristiske hedenlandskab kaldes Rusland. Museet er ikke isoleret og er derfor kun åbent fra april til oktober. Rusland er dog et smukt sted at opholde sig hele året.

Mit museum forestilles at blive beboet hele året. Museet er placeret lidt nede i landskabet. Min idé er, at man nærmest skal blive trukket ind i bygningen fra stien. Indgangene i bygningen (museumsindgangen og værkstedsindgangen) er der, hvor bygningen åbner sig, ellers opfattes den lukket. Ens bevægelse bliver iscenesat udefra.

Situationsplan-1-1000Situationsplan-1-1000

Situationsplan 

EN CELLE


Museet er som et andet univers, som man bliver trukket ind i. Det er som en organisme, hvor de to funktioner roterer rundt om de to rum i bygningen. Åbningerne i bygningen er sprækker – bygningen kan opfattes som en slags konkylie, specielt plan 1 pga. dets åbninger. Bygningen er som en celle eller en krop.

Plan-1-1-50Plan-1-1-50

Plan 1

Plan-2-1-50Plan-2-1-50

Plan 2

Snit-1-50Snit-1-50

Snit

MATERIALE OG KONSTRUKTION


Museet er en verden i sig selv, det omslutter sig selv. Når du er inde i det, er du i et andet univers, du ved ikke, hvad der er uden for, derfor er der ingen vinduer ud til landskabet (på nær i boligen). De indre og ydre vægge består af det samme materiale, beton, for at understrege bygningens koncept. Bygningen er en betonkonstruktion. Det er en organisme, den er ren, og den bærer sig selv. Den står rå i landskabet som en lillesøster til Tegners Museum.