ET STED TIL OPHOLD

OMRÅDET

Dette projekt handlede om at lave et sted til ophold på ca. 30 m2. Stedet er Theklavej i Nordvest. Projektet er lavet i 2013, og på dette tidspunkt var området et mellemrum i bymassen. Dette mellemrum anskues som en "grøn lomme" gennem projektet. Ved siden af "den grønne lomme" ligger Al Quds skole, der er en privatskole for børn og unge med muslimsk baggrund. Som program var mit projekt en oase af en lektiecafé. En oase til skolerne i Nordvest, der kan opstå flere steder, og derfor er der arbejdet med lektiecaféen ud fra et imaginært sted frem for en kontekstuel kontekst. 

Idéen med lektiecaféen er, at den primært skal placeres ved skoler, hvor der går to-sprogede elever. Det skal være et sted, hvor man kan komme og få hjælp til bl.a. dansk. Det tænkes, at det er frivillige ældre studerende, som driver stederne. På den måde kan børn og unge med anden etnisk baggrund få den hjælp, som de måske ikke kan få hjemme hos deres forældre.

Proces

VISION

Lektiecaféen er indholdsbestemt og ikke områdebestemt, derfor har jeg taget udgangspunkt i de rum, som lektiecaféen skal have. Funktionerne i bygningen er tænkt som zoner og niveauer, for at adskille arbejde og fritid.

Formen på bygningen er opstået ud fra idéen om at bevæge sig mellem tre zoner; indgang, arbejde og fritid. De forskellige niveauer er tænkt som facetter der mødes i midten, en metaforisk idé om mennesker der mødes - forskellige kulturer mødes.

SituationsplanSituationsplan

Situationsplan

PlanPlan

Plan

Opstalt-AOpstalt-A

Opstalt A

Opstalt-BOpstalt-B

Opstalt B

Opstalt-COpstalt-C

Opstalt C

Snit-ASnit-A

Snit A

Snit-BSnit-B

Snit B

Snit-CSnit-C

Snit C

Snit-af-de-tre-pavillonerSnit-af-de-tre-pavilloner

Snit af de tre pavilloner

Visualiseringer