ET BIBLIOTEK

KONTEKST

Stedet er Amager Kulturpunkt. Mit blik på stedet er, at Amager Kulturpunkt kan ses som et kontrastfyldt område, jo længere væk fra vejen, man bevæger sig, jo mere intime og private bliver uderummene. Det er bevægelsen rundt på stedet, og de forskellige blik, jeg tog med mig videre i skitseringen af projektet.

Ude-1Ude-1

VISION

Idéen omkring biblioteket har handlet om ”at gå på opdagelse”, inspireret af de blik, som de smalle passager mellem de nuværende bygninger, skaber.  

Idéen om ”at gå på opdagelse” har som udgangspunkt været fokuseret på at gå rundt i forskellige verdener ved et flydende forløb – og på den måde skabe flydende rum. 

Amager Kulturpunkt

Konceptmodel

UDFORMNING OG RUMFORLØB

Konceptmodellen var det, der satte det hele i gang i forhold til udformning og rumforløb. Leret var et godt arbejdsredskab til min vision om at skabe et flydende forløb, samtidig opstod tanken om søjlerne som en væsentlig del af bygningen. På konceptmodellen ses det, at søjlerne er med til at vise vejen rundt, hvilket også er noget, som jeg har taget med mig videre. 

Tanken bag bygningens udformning handler om kuber, der er skudt sammen. Hver kube er sin egen funktion, og forløbet rundt til funktionerne har handlet om, at det skulle være som at gå rundt i gader og stræder med søjler, der er med til at vise vejen. Biblioteket er som en vandre rundt i byen. 

Opstalt A 1-200Opstalt A 1-200

Opstalt

Opstalt B 2-100Opstalt B 2-100

Opstalt

Situationsplan-1-500Situationsplan-1-500

Situationsplan

Snit af biblioteket

MATERIALER OG KONSTRUKTION

Materialer og konstruktion Bibliotekets primære materiale er beton. Den uden dørs beton er sort beton ved en in-situstøbt facadeplade. Ved denne metode får den sorte beton en grovere overflade, hvilket gør, at udtrykket bliver mere som en sten. Stenen er en reference til teglstenene, som i forevejen er at finde i området. Inden for er der tale om vægge af lys beton, hvilket stadig bevarer udtrykket om en sten, men gør det mere venligt for brugeren. Der er her tale om betonelementer med en mere fin og glat overflade. Bibliotekets møbler; stole, borde, reoler ect. er af træ. Dette skal ses som en kontrast til betonen. Reolerne går fra gulv til loft.

Visualiseringer