DET SOCIALE HUS

KONCEPT

Mit bachelorprojekt omhandler Absalons Kirke på Sønder Boulevard på Vesterbro. Projektet fandt sted i foråret 2015, og på det tidspunkt var Absalons Kirke blevet lukket som kirke, og skulle transformeres til Folkehuset Absalon. Opgaven lød på, at jeg skulle transformere kirken til et kulturhus, hvor arkitekturen skulle skabe en helhed.

Projektets koncept handler om at den nye arkitektur skal tage hensyn til den gamle og på en måde sno sig rundt om det eksisterende. Den eksisterende kirke er som et gammelt træ, og de nye tiltag er træhusene og gangbroerne, som snor sig omkring det gamle træ.

MIT BLIK PÅ KIRKEN

Absalons Kirke er på en og samme tid enkel og mere kompleks. Overordnet set er rummene simple og ligetil. Går man tættere på, kommer detaljerne til syne. Det er disse detajler, jeg har arbejdet med i min arkitektur. Trappen i trappetårnet har givet inspiration til arkitekturens udformning; den organiske form.

PROGRAM

Intentionen har været at lave et udviklings- og samlingssted for mere belastede programmer, som henvender sig til børn, unge og voksne. Arkitekturens organiske flow har været med til at skabe ophold undervejs i bygningen, på den måde bliver der skabt dialog mellem de sociale og private rum.

Opstalt-Sønder-Boulevard-1-100Opstalt-Sønder-Boulevard-1-100

Opstalt mod Sønder Bouldevard

Opstalt-Skjalm-Hvides-Gade-1-100Opstalt-Skjalm-Hvides-Gade-1-100

Opstalt mod Skjalm Hvides Gade

Stue-1-100Stue-1-100

Stueplan

Længdesnit-1-100Længdesnit-1-100

Længdesnit

Tværsnit-1-100Tværsnit-1-100

Tværsnit med konstruktionsprincipper

MATERIALE 

Tanken er at den nye arkitektur kan fjernes igen, uden at have gjort nogen skade på den eksisterende bygning. Ikke at den nye arkitektur ikke tænkes som et permanent tiltag. Det skal anskues som en gestus til den eksisterende bygning. Materialet for trappeforløbet, gangene og møblet tænkes derfor i forlængelse af idéen om det organiske. Kirken er er det hårde og den nye arkitektur skal anskues som det bløde, derfor materialet trælægter.

MØBLET 

Møblet er tænkt som et fast inventar. Trappeforløbene/gangene skal ses som forløb rundt til samlingstedets forskellige funktoner og aktiviteter og er et dominerende aspekt i bygningen. Opholdene undeviejs er tænkt til bådde formelle- og uformelle møder.

Modelbilleder

Visualiseringer